PolitikoKafeneio.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Δείτε τις τελευταίες 40 απαντήσεις στο φόρουμ.

Πολιτικό Καφενείο Κεντρική σελίδα

Kληρικοί Αδελφοποιημένοι, Οχι Ομοφυλόφιλοι

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PolitikoKafeneio.com Αρχική σελίδα -> ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Averkios Ekklisiarhis
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2007 8:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Kληρικοί Αδελφοποιημένοι, Οχι Ομοφυλόφιλοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ενα νέο ενδιαφέρον μπλογκ
που θέτει θαρραλέα το θέμα της ομοφιλοφυλίας στην Εκκλησία.

http://adelfopoiemenoi.blogspot.com

Εκφράστε και σεις την άποψή σας γι αυτό το σοβαρό πρόβλημα
που άλλες Εκκλησίες το έχουν λύσει ήδη εν μέρει ή και πλήρως.
Επιστροφή στην κορυφή
Averkios Ekklisiarhis
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2007 8:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κληρικοί "Αδελφοποιημένοι" (και όχι "ομοφιλόφυλοι")

Κάποτε, παληά, στα ευχολόγιά μας υπήρχε η ακολουθία της αδελφοποιήσεως. Η ακολουθία αυτή που επί αιώνες υπήρχε και χρησιμοποιόταν απ' την Εκκλησία, αποκλείσθηκε ξαφνικά απ' τις νεότερες εκδόσεις των ευχολογίων κάτω απ' την επίδραση μιας δυαλιστικής δυτικής αντίληψης που τα θέλει όλα ή άσπρο ή μαύρο. Ετσι όχι μόνο βρέθηκε εκτός ποιμαντικής φροντίδας μια αρκετά σημαντική μερίδα πιστών, αλλά άρχισε να διαμορφώνεται και μια απαξιωτική -ρατσιστική, θα λέγαμε σήμερα- αντίληψη για όσους είχαν φυσική ψυχοσωματική κλίση προς μια συγκεκριμένη επιλογή συντρόφου στη ζωή τους.

Ανέκαθεν η Εκκλησία αγκάλιαζε όλους, χωρίς εξαίρεση, με αγάπη και ανοχή. Δεν έκανε διακρίσεις βάσει της μιας ή της άλλης ψυχοσωματικής κλίσης τους. Δεν καταδίκαζε, ούτε έστελλε στην πυρά (όπως η Καθολική Εκκλησία του μεσαίωνα) τα ίδια τα παιδιά της επειδή απ' τη φύση τους και όχι από ελεύθερη επιλογή ήταν κάπως ξεχωριστά. Αυτή η παληά αντίληψη και πρακτική, γνήσια χριστιανική, πρέπει να αποκατασταθεί σήμερα.

Αυτή η προοπτική είναι και η μόνη ρεαλιστική. Η Εκκλησία ιδρύθηκε απ' τον Θεάνθρωπο όχι ως Εκκλησία ανθρώπων ορισμένων φυσικών τάσεων, αλλά ως Εκκλησία ανθρώπων κάθε κλίσης. Γιαυτό και πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι κάθε ψυχοσωματικής κλίσης καί τάσης στις τάξεις του Ιερού Κλήρου. Η σημερινή σύνθεση του Κλήρου, απ' τις ανώτερες μέχρι τις κατώτερες βαθμίδες, δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο πιστός λαός του Θεού μιλάει για αδελφοποιημένους "αρχιεπίσκοπους και δεσποτάδες". Η αλήθεια είναι πως πολλοί -να μη πώ, οι περισσότεροι- πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες, επίσκοποι, αρχιμανδρίτες και άλλοι απάντρευτοι κληρικοί είναι άνθρωποι αδελφοποιημένοι, πάνω από ένα 90%.

Πώς εξηγείται τότε ότι οι κατά κακή συγκυρία αποκαλυπτόμενοι αδελφοποιημένοι κληρικοί γίνονται αντικείμενο μομφής και γενικής κατάκρισης, κοινωνικής απόρριψης και εκκλησιαστικής καταδίωξης; Διατί δεν τους προστατεύουν οι βαθμολογικά ανώτεροί τους, αφού κι αυτοί ανήκουν σχεδόν κατά κανόνα στην ίδια αδελφοποιημένη οικογένεια. Απλούστατα, διότι σήμερα η κοινωνική αντίληψη είναι ισχυρότερη από το θάρρος που θάπρεπε να μάς εμπνέει το Ευαγγέλιο. Σήμερα εμείς οι αδελφοποιημένοι κληρικοί, αν και αποτελούμε πλειοψηφεία μέσα στον ανύμφευτο Κλήρο, δεν έχουμε το σθένος να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να διδάξουμε το λαό μας και να μεταστρέψουμε τη δυτικόφερτη κοινωνική αντίληψη σύμφωνα με την οποία οι αδελφοποιημένοι πιστοί και κληρικοί αποτελούν τη σύγχρονη μάστιγα εντός της Εκκλησίας.

Οι λοιπές Χριστιανικές Εκκλησίες αντιμετωπίζουν πλέον το πρόβλημα των αδελφοποιημένων πιστών και κληρικών τους χωρίς τις γνωστές προκαταλήψεις. Η προσέγγισή τους είναι σήμερα τελείως διαφορετική. Η νέα αυτή πρακτική δεν απομάκρυνε τους πιστούς από τους ναούς τους, όπως πολλοί φοβόντουσαν. Αντίθετα αύξησε τη προσέλευση των εκκλησιαζομένων. Είναι καιρός και η ηγεσία της Εκκλησίας μας να αναθεωρήσει την τακτική της στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι καθόλου τιμητικό για τον Κλήρο μας να αποκαλούνται οι ταγοί της "Μπέμπα Μπλανς", "Μπάρθα", "Αριστοκράτα", "Χαμνο....", "...ρούλα" ή ο,τιδήποτε άλλο θηλυπρεπές ή χυδαίο.

Το ιστολόγιο αυτό έχει ένα και μόνο σκόπο: να εγκαινιάσει ένα πολιτισμένο χριστιανικό διάλογο πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης των αδελφοποιημένων κληρικών, μια ανταλλαγή απόψεων που να βοηθήσει την εκκλησιαστική ηγεσία να αρθεί στο ύψος της και να δόσει απάντηση στο αίτημα εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, αδικημένων και κατατρεγμένων αδελφοποιημένων κληρικών.
Επιστροφή στην κορυφή
moysys
Παλαιό Μέλος

Συμμετάσχουν: 02 Οκτ 06

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 16, 2007 3:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή κάποιος πρέπει να απαντήσει και σε αυτό το θέμα (για να μην πάει άδικα ο κόπος του ιερομόναχου ) θα απαντήσω εγώ και μάλιστα επώνυμα μιας και με γνωρίζουν τα παλαιότερα μέλη του φόρουμ !!

Εγώ πιστεύω πώς κάπου μπερδέψαμε την αδελφοποίηση με την ομοφυλοφιλία !!

Εμένα δεν θα με πείραζε αν ο παπάς της ενορίας μου ήταν ομοφυλόφιλος !! αρκεί να πράττει έργω θεάρεστο προς τον αδερφό του , τον πάσχοντα ,και τον πτωχό εννοώ βεβαίως .!!!

Αντίθετα εμείς βλέπουμε εδώ και χρόνια τους παπάδες μας να φορούν κιλοτάκεια σε διάφορα video στην tv , και να ακούμε τηλεφωνικούς διάλογους με ομοφυλόφιλους παπάδες που μας εξηγούν πώς και γιατί δεν πρέπει να βάζουνε τα κεράκια στον πισινό τους !!!!

Δυστυχώς αυτά είδα και άκουσα εγώ !!!.

Δεν είδα παπάδες να επισκέπτονται τα νοσοκομεία μας για να βοηθήσουν ανήμπορους και φτωχούς ανθρώπους !!
Δεν βλέπω παπάδες να επισκέπτονται ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους ώστε να τους βοηθήσουνε !!
Και όταν κάποιος το επιχειρήσει φωνάζει και τα κανάλια για λόγους δημοσιότητας .

Βέβαια υπάρχουν (ευτυχώς) και η εξαιρέσεις , αλλά είναι ολίγες !!!

Μεγάλωσα μέσα στα νοσοκομεία , παλαιότερα τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά , από τότε που η παπάδες μας έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν τα ράσα τους δυστυχώς !!

Γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον παπά !!
Ο σίγουρος μισθός και το παγκάρι τον…. κάνουν

Για ποια αδελφοποίηση μιλάμε , και ποιους gay ??

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Φίλος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 16, 2007 8:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια σου λεβέντη Μωυσή. Χάθηκες και μας έλειψες. Ο φίλος σου ο Βήχος έκανε εγχείρηση και παρά τρίχα τη γλύτωσε. Εμαθες τίποτα καινούργιο; Τώρα πρέπει να είναι καλά.
Μη χάνεσαι Μωυσή. Γράφεις πολύ καλά σχόλια εκτός από ποιήματα.
Επιστροφή στην κορυφή
moysys
Παλαιό Μέλος

Συμμετάσχουν: 02 Οκτ 06

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 17, 2007 10:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλος έγραψε:
Γεια σου λεβέντη Μωυσή. Χάθηκες και μας έλειψες. Ο φίλος σου ο Βήχος έκανε εγχείρηση και παρά τρίχα τη γλύτωσε. Εμαθες τίποτα καινούργιο; Τώρα πρέπει να είναι καλά.
Μη χάνεσαι Μωυσή. Γράφεις πολύ καλά σχόλια εκτός από ποιήματα.

Τι λεβέντης είμαι βρε φίλε άμα δεν μπορώ να σταθώ όρθιος ? ααχαχα
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , εγώ έτσι έμαθα από μικρό παιδί . να λέω τα πράγματα με το όνομα τους , και το πληρώνω άσχημα ακόμα ααχαχα , αν αυτό είναι λεβεντιά τότε ναι είμαι λεβέντης ααχαχα
Να είσαι καλα .

Δεν ξέρω τίποτα για τον φίλο μου to Βήχος !! δεν έχω επικοινωνία αφού και εγώ είχα πολλά προβλήματα που με απομάκρυναν από την σελίδα .

Εύχομαι να είναι καλά ο Βήχος, καθώς και όλα τα παιδιά του φόρουμ γιατί τι είμαστε βρε φίλε? τίποτα δεν είμαστε !! , εκτός από έναν καλό φίλο τίποτα δεν αξίζει περισσότερο.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PolitikoKafeneio.com Αρχική σελίδα -> ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Όλες οι Ώρες είναι GMT + 3 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης